Szakértő bevonásával vizsgálja a busztársaság, hogy műszaki hiba okozta-e a kedd reggeli veszprémi buszbalesetet. A kormányt és a futóművet is átnézik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Balaton Volán Zrt. termelési igazgatója. Szöllősi József elmondta, a busz 16 éves, körülbelül egy tucat hasonló korú járművük van forgalomban.

A helyi járat kedden reggel 5 órakor állt üzembe, a sofőr nem jelezte, hogy gond lenne vele. Az autóbuszokat évente viszik műszaki vizsgára és hetente ellenőrzik a telephelyen is. A busz reggel a Házgyári úton a körforgalomból kihajtva eddig ismeretlen okból kisodródott, áttért a szemközti sávba, majd onnan az árokba hajtott és egy cég telephelyének kerítését tarolta le, ahol az építőanyagokkal teli zsákok állították meg. A balesetnek szemtanúja volt a telephely biztonsági őre, ő azt mondta: a busz nem hajtott gyorsan.

A legfrissebb rendőrségi információk szerint összesen tízen sérültek meg a balesetben. A buszt vezető 30 éves nemesvámosi férfi és nyolc utas könnyű sérülést szenvedett. Egy hetven éves veszprémi nő esetében pedig még nem tudni, sérülései mennyire súlyosak. A rendőrség a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.