Vámpírtámadás miatt emeltek vádat három ember ellen az új-zélandi hatóságok. A fiatalok a feltevések szerint megharapták áldozatukat és ittak a véréből. A 22 James Brooks és a 19 éves Xenia Borichevsky szerdán megjelent a bíróság előtt, míg a szintén 19 éves James Orr ellen letartóztatási parancsot adtak ki az eset miatt.

A támadás még februárban történt Wellingtonban. Brooks elmondása szerint akkor támadtak rá az áldozatra, amikor egy partit követően az kikezdett a barátnőjével. "Igen, megharaptam a srácot.... Kinézte a nőmet. A barátnőm és a haverom is megharapta, Mérges voltam rá, ez volt az oka" - mondta a 22 éves fiatalember a lapnak a bírósági meghallgatást követően. Hozzátette ugyanakkor, hogy ő személyesen nem ivott az áldozat véréből. "Nem én voltam. Úgy nézek ki, mint egy vámpír? Napközben a szabadban vagyok" - érvelt Brooks.

A támadás után a meg nem nevezett áldozat elájult, ám későbbi állapotáról nem érkeztek hírek. A három vádlottnak a jövő hónapban kell ismét megjelennie a bíróság előtt, ahol eszméletlenséget okozó szándékos bántalmazás miatt kell felelniük. (FH)