Brutális kegyetlenséggel ölte meg ismerősét egy 23 éves férfi a Békés megyei Ecsegfalván. Késsel többször megszúrta, majd a torkát is elvágta, végül a fagyasztószekrényben rejtette el áldozatát.

A két férfi között egy ki nem fizetett GPS készülék miatt tört ki a veszekedés, aminek gyilkosság lett a vége. A gyanúsítottat elfogta a rendőrség, a férfi beismerő vallomást tett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 23 éves férfi szombaton azért ment későbbi áldozata lakására, mert az 53 éves férfi, aki meg akarta venni tőle a navigációs készülékét, nem fizetett időben. Amikor a fiatalember elment hozzá, ezen összevesztek, a későbbi áldozat pedig elzavarta a férfit a lakásából.

A fiatalember azt mondta a rendőrségen, hogy egy órával később visszament a házba, de akkor már egy késsel a kezében várta őt az ismerőse. Dulakodni kezdtek, majd kiütötte a férfi kezéből a kést és többször beleszúrta áldozatába. Az idősebb férfi megpróbált segítségért kiáltani, ezért gyilkosa még a torkát is elvágta. Ezután kipakolta a fagyasztószekrényt, és a férfi holttestét abban rejtette el, a gyilkosságból származó vért pedig feltakarította. Ezután a lakásban összeszedte az értéket - pénztárcát, iratokat, egy DVD lejátszót és bankkártyát -, majd a férfi autójával elhajtott.

A meggyilkolt férfire egyik ismerőse talált rá hétfőn este. Napok óta nem látta barátját, ezért ment be a lakásába. Az is feltűnt neki, hogy nincs meg a férfi autója. Ő értesítette a rendőrséget. A szomszédoknak semmi nem tűnt fel, annyit láttak, hogy a gyilkosság napján egy fiatal férfi távozott a házból. A rendőrség ez alapján kezdte keresni a gyilkost. Nem sokkal később Dévaványa és Ecsegfalva között meglátták a körözött autót, sofőrje azonban nem állt meg a rendőröknek, de rövid üldözés után az ecsegfalvi járőröknek sikerült elfogniuk.

A férfi a gyilkosság után több napig használta áldozata autóját. Ahogy kihallgatásakor elmondta, az iratokat és a bankkártyát beledobta a Berettyóba. A 23 éves helyi férfit őrizetbe vették, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítja. Tettéért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.