Halottkereső kutya segítségével találták meg a rendőrök hétfőn annak az asszonynak a holttestét, akit volt férje valószínűleg lelőtt, majd feldarabolt és gyomaendrődi tanyáján, egy etető alá elásott - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfi már korábban is bántalmazta és próbálta megölni feleségét, de az asszony akkor hiába jelentette fel.

A rendőrség az asszonyt először eltűnés miatt kereste. Május 3-án rokonok jelentették a rendőrségen, hogy a 34 éves nő négy nappal korábban elvitte 6 éves kislányát volt férjéhez, azóta nem látták. A rendőrség azonban hamar kiderítette, hogy az asszony nem tűnt el, hanem meggyilkolták.

Először a volt férjet hallgatták ki, akinek a poligráfos vizsgálata megerősítette a rendőrség gyanúját, hogy a férfi ölhette meg volt feleségét. Korábban ugyanis, amikor még a pár együtt élt, a férj már  próbálta megölni az asszonyt: sokkolóval bántalmazta, majd beledobta egy kád vízbe, amibe belelógatott egy hosszabbítót, ami be volt dugva a konnektorba. Az asszony azonban hiába tett feljelentést férje ellen, a szakértői vélemény ellentmondott állításának és a férje is tagadott, így bizonyíték hiányában ejtették az ügyet.

A férfi most is tagadta, hogy volt felesége eltűnéséhez bármi köze is lenne. A rendőrség azonban a férfi tanyáján talált egy baltát és egy szénahúzó kampót, amin gyanús nyomok voltak. Találtak még 1272 db kispuskalőszert is, amit lefoglaltak. Az engedély nélkül tartott lőszerek miatt őrizetbe vették a férfit. Később kiderült, hogy a baltán és a kampón vérnyomok vannak. Ekkor a férfi azt mondta a rendőröknek, hogy veszekedtek, az asszony elesett, beütötte a fejét és sérüléseibe belehalt, ő pedig a holttestet beledobta a Hármas-körösbe.

A férfi vallomása életszerűtlen volt, ezért megpróbálták a rendőrök búvárok segítségével megtalálni a meghalt asszonyt, de nem jártak sikerrel. Közben viszont tovább kutattak a férfi tanyáján, és megtalálták a nő ruháit és iratait. Akkor a férfi bevallotta, hogy megölte volt feleségét, de nem árulta el, hogy hogyan és azt sem mondta meg, hová rejtette a holttestet. Végül a nyomozók hétfőn, halottkereső kutya segítségével találták meg a feldarabolt áldozatot, akinek testén több lövésnyomot is azonosítottak. A bűncselekmény pontos körülményeit még vizsgálják, de várhatóan elrendelik a férfi elmeorvosi vizsgálatát.