Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság az ózdi kettős gyilkossággal vádolt férfit. Segítőit, két fiatal lányt a bíróság felmentette. Az ítélet nem jogerős. A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a 25 éves elsőrendű vádlott 2008. szeptemberében egy helyi vállalkozóval, valamint annak tíz esztendős kislányával végzett egy tartozási ügy miatt.

A büntetőper május 10-én kezdődött el Miskolcon a megyei bíróságon. Az elsőrendű vádlottat az ügyészség azzal vádolta, hogy 2008. szeptember 24-én munkahelyének telephelyére csalt, majd megölt egy férfit, akinek hárommillió forinttal tartozott. Azzal azonban nem számolt, hogy a neki hitelező vállalkozó magával viszi 10 esztendős kislányát is, aki a kocsiban várakozott. Amikor a vádlott meglátta a gyermeket, őt is az udvarra csalta, majd hátulról fejbe lőtte.

A kislányt egy környékbeli, bokros területen rejtette el, a vállalkozó holttestét barátnője, valamint egy másik lány segítségével egy vízgyűjtő medencébe dobta, amiről azt hitte, savat tárolnak benne. A bűncselekmény nyomainak eltüntetésében segédkező lányok a bűncselekmény másod- és harmadrendű vádlottjai.

A férfit előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a megyei bíróság. Az ítélet szerint feltételesen sem bocsátható szabadlábra. (FH)