Egy asszony életét vesztette, öten pedig megsebesültek, amikor egy ámokfutó húsbárddal rontott egy forgalmas piactér járókelőire Kína déli részén - közölte a helyi rendőrség kedden. Az eset még vasárnap történt, a Kuangdong tartományban lévő Foshan városban. A támadó fiatal nőket szemelt ki áldozatul, és vagdalkozása során hat embert megsebesített - egyikük hétfőn halt bele a kórházban sérüléseibe.

Sajtójelentések szerint a támadó egy húszéves fiatalember volt, aki a piactér több üzletébe és éttermébe is belépett, és fiatal nőket támadott meg. A férfi ámokfutása után végül kiugrott az egyik épület harmadik emeletéről, véget vetve életének. A The Global Newspaper című lap szerint a támadó tettének hátterében az áll, hogy a férfi felbőszült, amikor a barátnője visszautasította házassági ajánlatát.

Az elmúlt időszakban több hasonló véres bűncselekmény történt Kínában, beleértve öt, iskolák és óvodák elleni támadást is. Két hónap alatt 17 ember - közte 15 gyerek - vesztette életét a merényletekben és nyolcvanan sebesültek meg. A rendőrség a támadások után megszigorította a biztonsági intézkedéseket a nevelési intézmények környékén.