Elfogták azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban egy tucatnyi patikát rabolt ki Budapest belvárosában. A férfi minden esetben egy fegyver alakú öngyújtóval fenyegette meg az alkalmazottakat.

Tóth Gábor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője szerdai sajtótájékoztatóján mondta el az ügy részleteit. A férfit kedden a VIII. kerületi Rákóczi úti patika kirablása közben fogták el. A 30 éves férfi kihallgatásán elmondta, hogy az elmúlt hetekben 12 patikát és 8 lottózót rabolt ki, összesen körülbelül 6-700 ezer forintot zsákmányolt. A SOTE ápolójaként dolgozó férfi több 2008-ban, illetve 2009-ben elkövetett rablást is bevallott a rendőröknek, ezeket még most fogják ellenőrizni. Mint mondta, kizárólag olyan gyógyszertárakba és lottózókba ment be, ahol nők dolgoztak, erőszakot pedig egyszer sem alkalmazott. Ha nem kapott pénzt, egyszerűen továbbállt.

A férfi azt is elmondta, hogy minden reggel úgy indult el otthonról, hogy állandóan készen állt a támadásokra, ha alkalmas patikát talált, azt megtámadta. Ezért a fegyver alakú öngyújtó is mindig nála volt. Az elmúlt hetekben 2 olyan nap is volt, hogy 3 patikát támadott meg egymás után - tette hozzá a főkapitány.