horoszkóp

Harci kutya támadt egy rendőrre egy X. kerületi lakásban

2010.05.20. 20:49

Életveszélyes fenyegetést kapott csütörtökön a X. kerületi orvosi ügyelet. Egy beteg hozzátartozója hívta fel őket, miután az ügyelet személyzete mentőt hívott rokonához. Korábban maga a beteg is ellenségesen viselkedett, nem akart kórházba menni. A helyszínre rendőröket is hívni kellett, egyiküket meg is harapta a férfi kutyája.Az ügyeletet csütörtökön hívták ki a X. kerületi Hős utcába. A férfi ugyan a 104-re telefonált, de leszögezte: nem akar mentőket, az ügyelet menjen ki hozzá. A beteg a telefonban azt mondta, leforrázta a mellkasát.

A helyszínre egy orvosnő és egy ápoló érkezett. Mint kiderült, az egyébként ittas férfinak egy-két hetes égési sérülései voltak. A sebek gennyesedtek, ezért mentőt akartak hívni hozzá. A férfi ellenkezett, agresszívan viselkedett, és mivel egy harci kutya is volt a lakásban, elhagyták a beteg otthonát. Kintről aztán értesítették a mentőket, és szóltak, hogy rendőrre is szükségük lesz. A helyszínre járőrök érkeztek, akikhez később erősítést is hívtak. A férfi továbbra sem akart kórházba menni, ezért az egyenruhások behatoltak a lakásába. Egyiküket ekkor harapta meg a lakásban lévő kutya. A megsérült rendőrt a mentők kórházba vitték, ahol oltást kapott. Ezután visszavitték a helyszínre. Végül a férfit is sikerült kórházba szállítani, míg a kutya megfigyelésre egy telephelyre került - mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár György, ügyeletvezető.

Az ügyeletvezető hozzátette: a történtek miatt a beteg egyik hozzátartozója felhívta a személyzetet, és életveszélyesen megfenyegette őket. Az indulatos rokon egyebek mellett azt is mondta, hogy el fogja vágni a torkukat. A fenyegetés miatt értesítették a rendőrséget, ahol azt az ígéretet kapták, hogy gyakrabban járőröznek a környéken.(FH)