horoszkóp

Öngyilkos akart lenni a gyerekei meggyilkolásával vádolt brit asszony

2010.05.20. 18:45

Megpróbált öngyilkos lenni az az asszony, akinek gyerekeit egy spanyolországi szálloda szobájában holtan találták kedden - közölte csütörtökön a Sky News. A brit magántévé szerint a spanyol hatóságok még nem közölték a boncolás eredményét, de majdnem biztos, hogy a nő végzett gyerekeivel, megfojtotta 11 hónapos fiát, Danielt és öt éves lányát is, Rebeccát a Lloret de Mar-ban lévő szállodai szobájukban. Az asszony ezután riasztotta a rendőrséget, majd felvágta az ereit.

A Sky News szerint az öngyilkossági kísérlet nem sikerült, a kiérkező rendőrök orvost hívtak, akik megmentették a nő életét. A 43 éves Lianne Smith-t ekkor őrizetbe vették. A brit tévé szerint a nyomozás részeként az asszonyt elvitték a rendőrök a család Barcelonában lévő lakásába, és miután távoztak onnan, a Sky News tudósítója azt látta, hogy az asszony mindkét csuklóján kötések vannak.

Jelenleg a nő mentális állapotát vizsgálják pszichológusok Blanes városában. A spanyol rendőrség szerdán közölte, hogy a gyerekek 45 éves apját, Marton Smith-t kiadták a brit hatóságoknak. A brit média szerint a férfi, akit kedden szállítottak Nagy-Britanniába, és menten bíróság elé is állítottak, feltehetőleg pedofil.

Smith ellen 13 rendbeli vádat emeltek kiskorú lányok elleni szexuális támadások miatt. A brit bíróságon elhangzott, hogy a két kisgyereket holtan találták a spanyol rendőrök, és az anyát, a 43 éves Lianne Smith-t őrizetbe vették Spanyolországban. A brit média szerint a két gyerek és anyjuk 2007 decemberében tűnt el Nagy-Britanniában. (FH)