Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt jogerősen 6 hónap börtönbüntetésre ítélte kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a mándoki asszonyt, aki még 2009. februárjában tanítványai szeme láttára megvert egy tanárnőt.

A nő azon háborodott fel, hogy kisebbik lányát a tanárnő az iskolában figyelmeztette: fogja össze a haját. A gyerek ezt otthon úgy mesélte el, hogy a pedagógus azt mondta neki: tetves a haja. Ezen felbőszült az anyja, és nagyobbik lányával bement a mándoki iskolához tartozó művelődési házba, ahol a gyerekek épp a farsangi műsort próbálták. A nők a színházteremben a tanítványai szeme láttára a fiatal tanárnőre támadtak, ököllel ütötték, nekivágták a fűtőtestnek. A tanárnő több zúzódásos sérülést szenvedett.

A kisvárdai városi bíróság első fokon már ítéletet hirdetett az ügyben. A lány tudomásul vette a vele szemben kiszabott, 8 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést, így az jogerőre emelkedett. Az anya viszont fellebbezett. A keddi tárgyaláson azonban sem ő, sem jogi képviselője nem jelent meg. A bíróság az ő távollétükben is jogerős ítéletet hozott: helybenhagyta a tanárverő nővel szemben első fokon, korábban kiszabott hat hónap börtönbüntetést, illetve elrendelte egy korábbi, szintén hathavi, felfüggesztett börtönbüntetése letöltését. (FH)