Franciaországban bíróság elé kell állnia egy közismert jobboldali politikusnak, a Franciaországért Mozgalom nevű kis párt vezetőjének, aki egyúttal az Európai Parlament képviselője is. A bíróság keddi közleménye szerint a politikust azért idézték be a bíróságra, mert idősebb fiát azzal vádolják, hogy megerőszakolta öccsét 15 évvel korábban.

Az arisztokrata, euroszkeptikus francia politikus, a 61 éves Viscount Philippe Le Jolis de Villiers de Saintignon a Franciaországért Mozgalom vezetője, valamint az ország nyugati részén található Vendee régió képviselője az Európai Parlamentben. Idősebb fiát, a 31 éves Guillaume de Villierst egy francia bíróságon azzal vádolják, hogy korábban megerőszakolta a jelenleg 25 éves, Laurent nevű öccsét. Az eset állítólag 1995 decembere, és 1996 januárja között történt, amikor a politikus gyerekei még kiskorúak voltak.

Az idősebb testvér, Guillaume de Villiers jelenleg nemzetközi fejlesztési tanácsadóként dolgozik, megházasodott, és feleségével együtt három gyermeket nevelnek. Öccse először 2006-ban vádolta meg hivatalosan szexuális erőszak miatt, amit a bátyja azóta is tagad.

A francia politikusnak egyébként összesen 7 gyereke van, és a férfi a konzervatívok jelöltjeként kétszer is megmérettette magát az elnökválasztási küzdelemben - de mindkét alkalommal már az első körökben kiesett a versenyből. Franciaországon kívül egyébként a leginkább az európai integrációt ellenző Libertas mozgalomhoz köthető kapcsolatairól ismert.