Két kilogramm morfint foglaltak le a vámnyomozók Budapesten. A kábítószer-ügynek négy gyanúsítottja van, köztük egy hivatásos rendőr is. A bűnözőket még a múlt héten fogták el, de a vámosok a nyomozás sikeressége végett csak most számoltak be a részletekről.

Kábítószer szállítás közben értek tetten egy négytagú bandát Budapesten. Elfogásukra akciót szerveztek a vámnyomozók, az autóban két kiló nagy tisztaságú morfin volt, melyből egyszerű vegyészeti úton 3,5 kilogramm heroint állíthattak volna elő. Az autóban ülők egyikéről kiderült, hogy hivatásos rendőr, ezért ellene a Budapesti Nyomozó Ügyészség indított eljárást kábítószerrel való visszaélés miatt.

A vám- és pénzügyőrség tájékoztatása szerint a morfin a gyógyászatban használatos fájdalomcsillapító szer, melyből a normál emberi szervezet számára már 200 milligramm is halált okoz, de kábítószer élvezők is használják. A lefoglalt mennyiségből 3,5 kilónyi heroint is előállíthattak volna, melynek fekete piaci értéke körülbelül 15 millió forint.

A vámosok Röszkén is találtak drogot: szerdán egy Magyarországra tartó szerb autóbusz csomagtartójából került elő egy bőrkabát, melynek bélésében 185 gramm heroint találtak. (FH)