Harapdáló polyautast kergettek az ellenőrök Szegeden. A hajléktalan asszony megütötte és megharapta az ellenőrt. Később pedig az őt előállító rendőrre is rátámadt csütörtökön - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A középkorú nő ámokfutása csütörtökön délután kezdődött a villamoson. Az ellenőrök az utasok menetjegyeit ellenőrizték, ekkor értek oda a 45 esztendős asszonyhoz, akinek sem jegye, sem pedig bérlete nem volt. Az ellenőrök kérték az igazolványát, hogy adatait felírják és a büntetést kiróják rá, de azt nem volt hajlandó átadni. Az Anna kúti megállóban azután a nő fogta magát, és leugrott a villamosról, majd elfutott. Az ellenőrök utána eredtek. A nő felszállt egy, a közeli megállóban várakozó buszra, az ellenőrök követték. Közben a rendőrséget is értesítették. A nő erre elkezdett hisztériásan kiabálni, majd az egyik ellenőrt mellkason, majd a papucsával orrnyergen ütötte. Az ellenőr megpróbálta lecsitítani és leültetni az egyik ülésre, ám a nő ezt sem hagyta annyiban, megharapta az ellenőr kézfejét.

A helyszínre kihívták a mentőket is, akik a rendőrök segítségével mentők kórházba szállították, ahol ellátták a nő apróbb sérüléseit. Ezután a rendőrök elő akarták állítani, de az asszony újra menekülőre fogta. Futásnak eredt, a rendőrök pedig utána. Az egyik rendőr utolérte az asszonyt, aki combon rúgta, majd pedig az ő kezét is megharapta.

A harcias asszonyt végül előállították a rendőrkapitányságon, majd kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette őt. Vele szemben a Szegedi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette gyanújával indított büntetőeljárást, egyúttal feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt a Nyomozó Ügyészségen.(FH)