Meghalt kedden, a kórházban egy 42 éves ausztrál nő, akit egy férfi megkéselt, majd kocsijával együtt felgyújtott egy Melbourne-i benzinkútnál reggel. A nőt válságos állapotban vitték kórházba, miután a szemtanúknak sikerült elzavarniuk támadóját, és segítséget hívtak.

A rendőrség később azt közölte, a nő egész teste megégett, és nem sokkal a kórházba szállítása után meghalt. Időközben kiderült, hogy a 42 éves nő támadója egy 41 éves férfi, aki az asszony partnere volt. A helyszínre kiérkező rendőrök egy közeli templomnál kerítették körbe a menekülő férfit, aki két órás alkudozás után megadta magát. A férfinak kisebb sérülései voltak, amiket állítólag akkor szerzett, amikor a rendőrök leteperték.

Szemtanúk horrorisztikus beszámolókat adtak a nő elleni támadásról. Többen azt állították, hogy a férfi a késével hadonászva azt kiabálta a nőre célozva, "hadd égjen." Egy teherautó sofőr azt mesélte az egyik ausztrál rádiónak, segíteni akart a lángoló asszonyon, de a férfi a késsel meghátrálásra kényszerítette. Egy másik férfi azt mondta el, hogy ő vezetette neki a kocsiját a támadónak, aki ennek eredményeként futott el, és a jelenlévők ekkor tudták eloltani a nő testét beborító lángokat. (FH)