Meghalt egy ötéves kisfiú Cipruson, miután orvos apja a bezárt autójukban hagyta, mert neki egy sürgősségi műtétet kellett elvégezni. A gyerek csaknem nyolc órán át volt a kocsiban, mire megtalálták, miközben kinn 30 feletti volt a hőség.

A tragédia a kikötővárosban, Larnacában történt kedden délután, egy magánklinika előtt. A ciprusi hírügynökség, a CNA jelentése szerint a bezárt kocsi hátsó ülésén találták holtan a gyereket, mellette egy üres vizes palackkal.

A rendőrség közlése szerint az apa óvodába vitte a gyereket, amikor mobilhívást kapott, hogy azonnal menjen a klinikára, mert egy sürgős műtétet kell elvégeznie. Az anya ment volna a gyerekért az óvodába, de nem találta, és ő hívta fel az apát, aki állítólag ekkor döbbent rá, hogy a kocsiban felejtette a fiát.

Egyelőre több dolog is tisztázatlan. Nem tudni, a gyereket miért nem vitte be a klinikára az apa, és azt sem tudni - ami valószínűleg már soha nem derül ki -, az öt éves kisfiú miért nem próbálta lehúzni az ablakokat, vagy kinyitni az autó ajtaját az egyre elviselhetetlenebb forróságban, amibe végül belehalt. (FH)