Holtan találták szerdán azt az 52 éves brit férfit, aki a gyanú szerint több embert megölt, vagy megsebesített az ország északnyugati részén. A holttestet hivatalosan még nem azonosították. Azt egyelőre még mindig nem lehet tudni, mennyi áldozata van az ámokfutásnak. Egy helyi rádió leglább négy halottat említett, míg a BBC brit közszolgálati adó közlése szerint 11 különböző helyen lövöldözött a támadó.

A brit rendőrség egy közleményben tudatta, hogy az 52 éves gyanúsítottat kereső rendőrök találtak egy holttestet, amely valószínűleg a gyilkosságok miatt keresett Derick Birdé. Az erdős területen talált holttest mellett egy fegyvert is találtak. Hivatalos azonosítása még zajlik, de az otthonaikban menedéket kereső emberek már nyugodtan az utcára léphetnek.

A rendőrséget helyi idő szerint délelőtt fél 11 órakor riszatották, hogy egy férfi autójából lövöldöz az emberekre Cumbria megyében. A gyanúsított Whitehaven városában kezdett el lövöldözni autójából, egy forgalmas utcán, nem messze a helyi rendőrkapitányságtól, majd továbbhajtott. Később még két másik közeli településről is lövöldözéseket jeleztek a turisták által kedvelet tengerparti területen. Azt még mindig vizsgálja a rendőrség, hogy pontosan mennyi áldozat van. (FH)