Vizsgálják az adóügyeit annak a brit taxisofőrnek, aki a héten agyonlőtt 12 embert, majd önmagával is végzett - erősítette meg szombaton Cumbria rendőrsége. Korábban a helyi sajtó családi vita eredményének nevezte az ámokfutást.

A rendőrség közleménye szerint az 52 éves férfi pénzügyeit is átnézik, miután úgy tudni, hogy a brit adóhivatal is vizsgálódott utána. Derrick Bird egyik barátja azt nyilatkozta: különösen aggódott egy közelgő adóellenőri vizsgálat miatt, és állítólag azt mondta, hogy akár börtönbe is csukhatják. A brit sajtó eddigi értesülései szerint Derrick Bird apjának végrendelete háborította föl. Állítólag 25 ezer fontot örökölt volna apjától, amiből végül egy penyt sem látott, de ezt a család cáfolta.

Bird kedden előbb egy taxisofőr kollégáját lőtte le, majd ikertestvérét és a család ügyvédjét. Ezután végigkocsikázott Cumbria nyugati részén, majd meg-megállt, és odahívott az autóhoz találomra kiválasztott embereket, akiket aztán közvetlen közelről lelőtt, majd miután a rendőrség már a nyomában volt, öngyilkos lett.(FH)