Grillsütő miatt égett le egy milliós luxusjacht Sydneyben

2010.06.06. 09:35

Egy berobbant gázsütő miatt égett le, és süllyedt el egy nagyjából négyszázmillió forint értékű luxusjacht egy sydneyi öbölben - jelentette vasárnap az ausztrál média. A hajó fedélzetén lévő emberek közül senki sem sérült meg. A tűz egy kisebb hajóra is átterjedt, amely szintén elsüllyedt.A 15 méteres luxusjacht szombaton égett le sydneyi Middle Harbour kikötőben, miután berobbant a hajó fedélzetén lévő grillsütő - közölte a The Daily Telegraph című ausztrál lappal a hajó tulajdonosa. A tűz hamar irányíthatatlanná vált, és amint az üvegszálas hajótest is lángra kapott a sütőből szétfröccsenő forró zsírtól, "a tűzoltókészülék használhatatlanná vált" - mondta el a férfi.

A hajótulajdonos, és a vele együtt a hajón lévő két fia sérülések nélkül úszta meg az esetet, miután sikerült elmenekülniük egy felfújható mentőcsónakon. A mindenfelé szálló égő hús- és zsírdarabok miatt kigyulladt egy, a jachthoz tartozó kisebb hajó is. A hatóságokat helyi idő szerint délután három órakor értesítették helyi lakosok, hogy egy luxusjacht ég a kikötőben.

A kiérkező tűzoltóknak sikerült eloltaniuk a hajókon égő tüzeket, de a járművek nagyjából másfél órával később elsüllyedtek. A hatóságok vasárnap emelik ki a vízből a roncsokat.