Baleset a 45-ös főúton - hét halott, egy életveszélyes, egy súlyos és nyolc könnyű sérült

bry
2010.06.09. 21:54

Az utolsó adatok szerint hét halottja, egy életveszélyes, egy súlyos és nyolc könnyű sérültje van a 45-ös főúton történt karambolnak. Mint kiderült, a kisbuszban összesen nyolcan utaztak, a hetedik holttestet a roncsok között találták meg. A jármű utasai közül csak egy valaki élte túl az ütközést, őt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset Szentes és Kunszentmárton között történt, egy mikrobusz és egy rendőröket szállító jármű karambolozott. A mikrobusz lehajtott az útról ezután sofőrje megpróbált visszamanőverezni, ekkor tért át a menetirány szerinti bal oldalra, ahonnan két rendőröket szállító busz érkezett. Az egyik még el tudta kerülni az ütközést, a másik azonban nem: a két jármű frontálisan karambolozott.

Az első információk szerint a balesetben hatan haltak meg, később azonban a kisbuszban egy hetedik holttestet is találtak. Csak egy ember élte túl a karambolt a jármű utasai közül, őt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az áldozatok mindannyian magyarok. A másik járműben 37-en ültek, ők magasabb beosztású Csongrád megyei rendőrök, akik az árvízi védekezésből tértek haza. A sofőr súlyosan megsérült, eltört a karja, nyolc rendőr pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszínre nyolc mentőautó érkezett, és három helikoptert is riasztottak , a 45-ös úton továbbra is teljes útzár van érvényben. (FH)