Legalább két ember meghalt kedden Sydneyben, amikor kora reggel lezuhant, majd felrobbant egy kétmotoros kisgép, pár méternyire egy általános iskolától. A gép húsz perccel a tragédia előtt szállt fel egy közeli repülőtérről, de nem sokkal később visszafordult, mert a pilóta nem tudta tartani a magasságot.

A kisgép helyi idő szerint reggel nyolc óra tíz perckor zuhant le a Sydney délnyugati részén található Canley Vale egyik utcáján. A Piper Navajo típusú gép átszakította az utca felett lévő villanyvezetékeket, majd egy általános iskola mellett lezuhant, és pár méterre a kerítéstől felrobbant.

"Csodával határos módon egy közeli házban sem keletkeztek károk, és az iskolában sem" - mondta el egy magas rangú ausztrál rendőrtiszt, újságírók előtt nyilatkozva. Ray King elmondta: egyelőre nem tudják megmondani, mennyi ember volt a fedélzeten. Egyelőre úgy hiszik, legalább ketten voltak a gépen. Kórházba csak sokkot kapott embereket kellett szállítani, köztük több gyereket. Az iskolában az eset idején még nem indult meg a tanítás. "Nagyon hálásak vagyunk, hogy ez nem fél órával később történt", amikor a környék már teli lett volna gyerekekkel - közölte az általános iskola igazgatója.

Azt még vizsgálják, hogy mitől zuhant le a kisgép, amely húsz perccel a tragédia előtt szállt fel a Bankstown repülőtérről. A pilóta nem sokkal a felszállás után jelezte a repülőtér légiirányítóival, hogy nem tudja tartani a magasságot, és visszafordul a repülőtérre. Miután látta, hogy nem jut el odáig, alkalmi leszállóhelyeket keresett. A légiirányítás egy autópályát, valamint egy lóversenypályát ajánlott fel leszállópályaként, de a pilóta egyiket sem látta. Ezután megszűnt a kapcsolat a géppel. (FH)