Életveszélyesen megsérült egy szabálytalankodó, majd a rendőrök elől menekülő autós vasárnap este a Veszprém megyei Kislődön. Az üldözés még Vas megyében, Szombathelyen kezdődött.

Az autós vasárnap este hát óra körül Szombathelyen a Zanatai úton közlekedett, ahol szabálytalanul váltott sávot és kis híján egy rendőrautónak ütközött. A rendőrök utánamentek, de a férfi nem állt meg. Kiért Szombathelyről és a 86-os úton több mint 150-el menekült a szirénázó rendőrautó elől. Az autós Ajka felé fordult. Ekkor már a Veszprém megyei rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe és Somlóvásárhelynél valamint Devecsernél is lezárták az utat. A menekülő autós mindkét útzárat kikerülte.

Üldözés közben kiderült, hogy ki vezeti a kocsit. A rendőrök a telefonszámát is megszerezték és próbálták felhívni - sikertelenül. A férfi édesapjának számát is megszerezték, de a menekülő nemescsói férfi neki sem vette fel a telefonját.

Egészen a Veszprém megyei Kislődig üldözték, ahol lesodródott az útról és egy családi ház udvarába hajtott. A férfi kizuhant az autóból és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel vitték kórházba. (FH)