Az ügyész indítványának megfelelően harminc évnyi börtönre ítélték csütörtökön a roueni bíróságon a Hannibál Lecterként elhíresült Nicolas Cocaignt, amiért megölte egy volt cellatársát, és megette tüdejét. A 38 éves férfi a hétfőn kezdődött tárgyalás során elismerte, mit tett 2007 januárjában Thierry Baudryval. A per során az ügyész 30 év börtönt indítványozott, míg Cocaign ügyvédje beszámíthatatlanságra hivatkozva akarta enyhíteni a büntetést.

Cocaign vallomása szerint megverte, egy ollóval leszúrta, majd egy szemeteszsákkal megfojtotta rabtársát, akinek ezután egy borotvapengével nyitotta fel a mellkasát, és eltávolította egyik bordáját, majd kivette egy szervét, amiről azt hitte, Baudry szíve, ám valójában a tüdeje volt. A vádlott ezután a tüdő egy részét megette nyersen, a maradékot pedig a cellában lévő tűzhelyen hagymával megsütötte, és azt is elfogyasztotta.

A férfi azt is bevallotta, hogy "irányíthatatlan düh" lett úrrá rajta, miután cellatársa furcsán nézett rá, majd "szexuális késztetést" érzett, hirtelen "adrenalin öntötte el agyát", és ezért verte halálra cellatársát. A férfi arról is beszélt, hogy kíváncsi volt arra, hogy milyen az emberhús íze, ezért ette meg társa belső szervét.

Elizabeth Pelsez, az ügyben eljáró egyik ügyész 30 évnyi börtönt kért a vádlottra, mondván, a férfi beszámítható volt tette idején, ezért ennek megfelelően kell kezelni az ítélkezés során is. Ezt egyébként több, Cocaignt vizsgáló pszichiáter is alátámasztotta. A férfi védője azonban beszámíthatatlanságra hivatkozva azt állította, hogy Cocaign nem bűnös. "Azért ölte meg, mert őrült, teljesen őrült" - mondta védőbeszédében Fabien Picchiottino.