Lezárták a Margit hidat és a Jászai Mari tér egy részét, illetve a Szent István körútnak a híd felé eső végét kedden este, a Margit híd pesti hídfőjénél talált második világháborús robbanószerkezet miatt. A hídon sem gyalogosok, sem a BKV járművei nem mehetnek át, a híd lezárása este kilenc órakor kezdődött meg. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a vélhetően második világháborús robbanószerkezetet a Margit híd pesti hídfőjénél találták a felújítási munkák közben. A Képviselői Irodaházat, illetve a hídfőre néző egyes házakat a Jászai Mari tér környékén kiürítették.

Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: a hídfő környékét lezárták, beleértve a pesti alsó és felső rakpart érintett szakaszait, a hidat és a Szent István körút elejét is. A környékbeli épületek kiürítése este kilenc óra után fejeződött be. Az egyik házban egy idős asszonyt a mentők fognak gondjaikba venni.

A BKV fődiszpécsere arról tájékoztatott, hogy kilenc órakor megkezdték a híd lezárását, azon sem gyalogosok, sem járművek nem közlekedhetnek, amíg nem végeztek a tűzszerészek. A 4-es 6-os villamosok az Oktogonnál fordulnak vissza Dél-Buda felé, pótlóbuszok az Oktogontól a Kossuth térig viszik az utasokat, innen metróval jutnak át a budai oldalra. A Margit híd budai oldalán két villamos maradt, melyek a budai hídfő és a Moszkva tér között ingáznak.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy a tűzszerészek jelenleg vizsgálják a helyszínt. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi és milyen robbanószerkezet van a földben a hídnál. Emiatt egyelőre azt sem tudni, mikorra végeznek a tűzszerészek a munkával, de előfordulhat, hogy több órán át dolgoznak majd a helyszínen.