Megölte másfél éves fiát, majd levágta a kicsi egyik fülét, és 20 dollárért eladta egy helyi gyógyítónak egy zimbabwei asszony. A hatóságok szerint a vevő közismert bűnöző, aki rituális gyilkosságokat követett el a szomszédos Mozambikban.

Oliver Mandipaka, a zimbabwei rendőrség szóvivője azt mondta, a gyerekgyilkos anya csak tíz dollárt kapott azzal az ígérettel, hogy a kialkudott összeg másik feléhez később juthat hozzá. A szóvivő közlése szerint az anyát letartóztatták, és a nyomozást a mozambiki rendőrséggel közösen folytatják le.

Mandipaka elmondása szerint Maheza-t, az állítólagos tradicionális gyógyítót hazájában, Mozambikban őrizetbe vették, miután 11 ember koponyát találtak meg a házában. Később azonban óvadék ellenében szabadon engedte őt egy bíróság, és jelenleg valahol a határvidéken él.

A rituális gyilkosságokat, amelyekbe helyi üzletemberek is belekeveredtek már, az a babona mozgatja, hogy jó szerencsét hoz, ha valaki megiszik egy különleges italt, amely azáltal lesz mágikus erejű, hogy egy emberi testrészt tettek bele. (FH)