Magára gyújtotta a nádfedeles házát egy konyári férfi hétfőn este. Azt mondta: az élete értelmét vesztette azzal, hogy megvonták tőle a jogosítványát, ezért meg akart halni.

A férfi anyja értesítette a tűzoltókat, hogy a Sóstói utcai nádfedeles házát 41 éves fia azért gyújtotta fel, mert öngyilkos akart lenni. Szándékát azzal magyarázta, hogy kedden le kellett volna adnia a vezetői engedélyét, ami nélkül már nem látta tovább értelmét az életének.

A tűzben a ház ablaka kirepült, a gyújtogató pedig kiszaladt az épületből, majd eltűnt. A ház kiégett, de szerencsére nem terjedt át más ingatlanra a tűz, és senki nem sérült meg. A férfi megtalálására kereső-kutató csoportot állítottak fel, 18 rendőr és 15 polgárőr fésülte át a környéket.

Végül a tulajdonos hajnalban sértetlenül visszatért kiégett házához, ekkor fogták el a rendőrök. Előállították, de kihallgatni nem tudták, mert ittas és zavart volt, összefüggéstelenül beszélt, így még az sem derült ki, miért kellett volna leadnia a jogosítványát kedden. A férfit, hogy kárt ne tegyen magában, a debreceni Kenézy Kórház Pszichiátriájára szállították. Az ügyben a rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt nyomoz. (FH)