A Kanári-szigetekhez tartozó Tenerife hatóságai őrizetbe vettek egy 38 éves magyar férfit, akit azzal vádolnak, hogy megölte magyar élettársát - közölték spanyol hírforrások vasárnap. A 37 éves asszony holttestére szombaton koradélután bukkantak San Miguel Abona közelében egy erdős területen. A hatóságok szerint a tetemen talált nyomok alapján a nőt valószínűleg meggyilkolták, de a halál okát majd a csak a boncolás után tudják biztosan megállapítani.


A nő eltűnését csütörtökön jelentette be a férfi, aki azt állította, hogy az asszony még elment munkahelyére, a tenerifei reptérre, de onnan már nem tért haza közös otthonukba, ahol két kiskorú gyermekükkel éltek.

A spanyol sajtó szerint a rendőrség már ekkor gyilkosságra utaló nyomokat talált a család otthonában, és megkezdte a környék átvizsgálását. A holttestet egy közeli erdőben, egy ösvény mellett találták meg szombaton. A férfit letartóztatták. A spanyol média szerint a gyilkosságot valószínűleg féltékenységből követte el.

A pár és gyermekeik már évek óta Tenerifén éltek. A csendőrséghez korábban semmilyen panasz nem érkezett családon belüli erőszakról - írja a canariasahora.es.