Ki kellett költöztetni a lakókat abból a mosonmagyaróvári épületből, ahol szerdán reggel robbanás történt egy lakásban. Az épület földszintjén üzletek vannak, az emeleten három lakás, azok egyikében történt a detonáció. A robbanásban egy középkorú nő sérült meg súlyosan.

A három emeleti lakás egyikében történt robbanás, és mivel a tűzoltók épségben hoztak ki egy gázpalackot, egyelőre nem tudni a pontos okát a detonációnak. A helyszíni információk szerint egyébként úgy tudni, hogy a gázpalack szivároghatott és a lakást megtöltő gáz robbanhatott be. A lakásban élő nőt súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba. Győrbe - tájékoztatott a Független hírügynökség helyszíni tudósítója.

A két másik lakásban egy nő, illetve egy férfi lakott, egyelőre az önkormányzat biztosít nekik átmeneti szállást, mert a ház nem biztonságos. Azt még vizsgálják a mérnökök, hogy életveszélyes-e, vagy sem.

A robbanás erejére jellemző, hogy a házzal szemközti üzlet kirakatát is betörte a légnyomás. A rendőrség egyébként gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt eljárást indított az ügyben.