Segítségkérést színlelve megállította, majd elvette a kerékpárját egy 12 éves fiútól a Heves megyei Gyöngyösön egy 20 éves férfi, aki előzőleg kábítószert fogyasztott. A támadó ellen rablás bűntett és kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.

A tizenkét éves fiú édesanyjával együtt jelent meg a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon, szerdán este azzal, hogy kirabolták. Mint kiderült, a gyermeket egy húsz év körüli férfi segítségkérést színlelve állította meg, majd megpróbálta elvenni tőle 45 ezer forint értékű kerékpárját. A fiú ellenállt, ezért a férfi mellkason ütötte, majd a biciklivel együtt elmenekült.

A bejelentést követően, alig fél órával később a gyöngyösi rendőrök előállítottak egy 20 éves helyi férfit, akit a sértett is egyértelműen felismert. A kerékpárt is megtalálták nála, amit a fiúnak vissza is adtak. A gyanúsított ruházatának átvizsgálása közben a zsebéből egy injekciós fecskendő és tű került elő.

Ezt követően a férfi elismerte, hogy aznap kábítószert fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott drogteszt is alátámasztott.A gyanúsított ellen rablás bűntett és visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon. (FH)