Elfogta a rendőrség azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival együtt 2008 márciusában meggyilkoltak egy bátmonostori párt és egy bajai vállalkozót, majd a holttestüket elásták. A most elfogott férfi a csapat negyedik tagja, éppen Írországból érkezett haza, amikor őrizetbe vették a rendőrök a Ferihegyi repülőtéren. A férfi tudta, hogy keresik Magyarországon, ezért jött haza. Őt azzal gyanúsítják, hogy a pár megöléséhez van köze. A férfi beismerte a gyilkosságokat.

A 21 éves szeremlei férfi Írországból érkezett haza péntek este. A rendőrök a repülőtéren várták és azonnal őrizetbe vették. Még az éjjel kihallgatták és beismerte, hogy köze van a bátmonostori pár meggyilkolásáshoz. A rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

A most elfogott férfit és a már előzetes letartóztatásban lévő három társát azzal gyanúsítják, hogy közük van a napokban, a bátmonostori erdőből előkerült három ember megöléséhez. Az elfogott négy férfi közül három beismerte a bűncselekményeket. A gyilkosságokra úgy derült fény, hogy előbb kettő, majd még egy holttestet ástak ki a rendőrök Bátamonostor mellett, két különböző helyszínen. Az egyik gödörben megtalálták egy bajai párt, akikről bebizonyosodott, hogy gyilkosság áldozatai lettek. A gyanú szerint 2008-ban ölték őket egy elszámolási vita miatt. Az egyik gyanúsított egy másik holttestet is mutatott, a gyanú szerint egy 2009-ben eltűnt bajai vállalkozó lehet a halott. Az 52 éves férfi a 2009-es bajai EFOTT fesztiválról tartott haza, de soha nem érkezett meg. A rendőrök szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfit is meggyilkolták-e, de a holttest elrejtése mindenesetre erre utal. (FH)