Egy elégetett nő testét találta meg a rendőrség Ausztriában, az osztrák-magyar határ közelében. Az eset még a múlt héten történt, de a részletekről csütörtökön számolt be az osztrák hatóság Nickelsdorfban. Egyelőre nem tudni ki az áldozat, de a rendőrség a fogprotézise alapján azt feltételezi, hogy magyar, szlovák, vagy osztrák lehet az 50 év körüli nő. Bár 1987 óta ez a hetedik hasonló eset, az osztrák rendőrség szerint nem bizonyítható, hogy sorozatgyilkosságokról lenne szó.

A Burgenlandi Tartományi Rendőrség bűnügyi igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: július 20-án a tűzoltóság jelezte a rendőrségnek, hogy egy szántóföldi tűznél egy megégett holttestet találtak. A nyomozás során kiderült, hogy az 50 év körüli áldozatot aznap dél körül, nem a helyszínen ölték meg, halálát fejre mért ütések okozták. A gyilkos a testet ezután egy nickelsdorfi szántóföldre hurcolta, benzinnel lelocsolta és felgyújtotta. Erhard Rainer hozzátette: egyelőre a nő személyazonossága nem ismert. Fogprotézise alapján azt feltételezik, hogy magyar, szlovák, vagy osztrák az áldozat. A nő egyébként 155 centiméter magas, karcsú, barna haját szőkére festette és a szeme barna. Testén több helyen: az alhasán és a térdén is műtétekből származó hegek vannak. Az áldozat olcsó és gyenge minőségű aranyékszereket, blúzt és körülbelül 10 éves cipőt viselt.

A bűnügyi igazgató azt is elmondta, hogy 1987 óta további hat hasonló eset történt Ausztriában, amikor felgyújtották az áldozatokat. Ezek közül négyet, csakúgy mint a mostani nőt is forgalmas főutak mellett rejtették el. Több meggyilkolt nőről pedig kiderült prostituáltként dolgozott. Az osztrák rendőrség szerint azonban a hasonlóságok ellenére semmi sem bizonyítja, hogy sorozatgyilkos szedné áldozatait Ausztriában.