Egy éve tartotta a mosókonyhában 80 éves férjét a francia nő

2010.08.01. 10:27 Módosítva: 2010.08.01. 10:28

Sokkos állapotban kórházban fekszik az a 80 éves férfi, akit szerdán rendőrök szabadítottak ki saját mosókonyhájából, ahová fele annyi idős felesége és annak szeretője zárta be. Egy évet töltött a helyiségben, ezalatt szinte csak lejárt szavatosságú tésztát kapott enni, miközben megszabadították félmillió eurójától (kb 142 millió Ft).

Az AFP hírügynökség szerint a férfi eszméleténél van, a tudata tiszta, de egyelőre senkivel nem akar beszélni a vele történtekről. A francia hatóságok szerint komoly megpróbáltatásokon ment keresztül az elmúlt egy évben.

A 80 éves férfi Párizs melletti falujában lévő házában raboskodott egy évig, miután 45 éves felesége szeretője és fia segítségével bezárta a mosókonyhába. Ezalatt naponta kétszer kapott enni, de szinte kizárólag lejárt szavatosságú tésztát. A férfit a rendőrök találták meg, miután a nő egyik fiatalkorú lánya bejelentést tett anyja foglyáról. A járőröknek először azt mondta az asszony, hogy a férje külföldön van, de aztán elvezette őket a kis helységhez, amelyet előttük nyitott ki.

Az asszonyt őrizetbe vették, majd szombaton elrendelték előzetes letartóztatását. A nő szeretőjét és a fiát óvadék ellenében szabadon engedték.

A szomszédok elmondták, hogy ismerték a családot. "A nő nagyon furcsa volt. Páran tudták, hogy szokatlan kapcsolat fűzi az öregemberhez, miközben egy fiatalabb férfival is együtt élt"- mondta az AFP-nek egyikük. A hatóságok sem nézték jó szemmel a frigyet: a szomszédos település - ahol a pár korábban élt - polgármestere nem is akarta összeadni őket három évvel ezelőtt, végül egy helyettese vállalta el a feladatot. A rendőrség szerint a férfit a pénze miatt zárhatták be: úgy tudni, hogy egy év alatt 500 ezer eurót emeltek le a bankszámlájáról.