horoszkóp

Lezuhant egy munkás a Margit hídról

bry
2010.08.05. 13:52

Kiemelték a tűzoltók azt a munkást, akit lezuhant a felújítás alatt álló Margit hídról csütörtök délelőtt Budapesten. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a férfit súlyos sérülésekkel vitték a Honvédkórházba. A hídon ismét járnak már a buszok és a villamosok.

A férfi a középső pillér egyik munkagödrébe esett, a tűzoltóknak hat méter mélyről kellett felhozniuk, a mentéshez darut használtak. Egyelőre tisztázatlan, pontosan honnan és hogyan zuhant le a munkás.

Tóth Kata, a híd felújítását végző konzorcium szóvivője nemrég azt mondta, betonvágás közben leszakadt egy lépcsőelem és négy métert zuhant a munkás az átkelő Margitsziget felőli részén, a régi aluljárónál. Azonnali vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben, és ha kell, tovább szigorítják a munkavédelmi szabályokat. A Margit híd rekonstrukciójának szóvivője kijelentette: eddig is minden előírást betartottak.

Az első információkkal ellentétben a munkás nem könnyebb, hanem súlyos sérüléseket szenvedett, törései vannak, a mentők a Honvédkórházba vitték. A baleset miatt a buszok és a 4-es, 6-os villamosok nem tudtak áthaladni a hídon egy ideig, de nem sokkal 11 óra előtt újraindult a forgalom. Úgy tudni, a gyalogosforgalom is zavartalan az átkelő Margitsziget felőli oldalán. (FH)