Halott csecsemőt találtak a rendőrök egy laskodi nő udvarán, az árnyékszékben. A nő kilencedik gyerekével volt terhes, a környezetének az tűnt fel, hogy laposabb lett a hasa, de a gyereket nem látták. A rendőrség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást, gyanúsított egyelőre nincs.

A laskodi polgármesteri hivatalból érkezett bejelentés hétfőn a Kisvárdai Rendőrkapitányságra, a hivatalban feltűnt ugyanis, hogy egy 38 éves, helybéli, 8 gyermekét egyedül nevelő nőnek - aki kilencedik gyerekét várta - egyszer csak láthatóan kisebb lett a hasa, azonban a gyermek megszületéséről nem értesültek.
A rendőrség által kezdeményezett orvosi vizsgálat alátámasztotta, hogy a nő, az elmúlt hetekben szült. A rendőrség helyszíni szemlét tartott a nő lakásán, ahol az udvari árnyékszékben egy magzatot találtak. Egyelőre nem tudni, életképesen jött-e világra a baba, és azt sem, történt-e bűncselekmény. Ezt az igazságügyi orvosszakértő fogja megállapítani.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást, azonban egyelőre gyanúsított még nincs. (FH)