Értékeiért öltek meg egy idős embert Budapesten

bry
2010.08.10. 13:51

Öt nap alatt elfogták azt a két férfit és társukat, egy nőt, akik múlt héten megöltek és kiraboltak egy idős férfit Budapesten. A vallomások több esetben is ellentmondásosak ugyan, de valószínű: előre kitervelték, hogy az idős embert nemcsak kirabolják, hanem meg is ölik.

Egy 26 illetve egy 30 éves férfi és 17 éves barátnőjük ment fel idős ismerősük Damjanich utcai lakásába a hetedik kerületben: a 83 éves, bélyeggyűjtő idős embert összeverték, majd valószínűleg megfojtották.

A rablók közül előbb a fiatalabb férfit és a nőt fogták el a rendőrök: hétfőn találtak rájuk a XI. kerületben, egy Bartók Béla úti munkásszállón. Megtalálták az elrabolt bélyeggyűjtemény nagy részét, a lakásból valószínűleg két értékes videokamera is eltűnt, ezeket még keresik. A fiataloknál kábítószer is volt. Harmadik társukat szintén hétfőn, valamivel később fogták el. A nő büntetlen előéletű, a fiatalabb férfit azonban erőszakos bűncselekmények, az idősebbet pedig vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már többször megbüntették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt nyomoz, amiért a bíróság a két férfi esetében akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kiszabhat, a 17 éves lány maximum 15 év börtönt kaphat, mivel ő még fiatalkorú. (FH)