Végső nyugalomra helyezték az alsóörsi lövöldözés fiatal áldozatát

2010.08.11. 18:09 Módosítva: 2010.08.11. 18:20

Végső nyugalomra helyezték szerdán az alsóörsi lövöldözés 21 éves áldozatát a sajtó kizárásával. A fiatalember a Zala megyei Alibánfán élt, a falu temetőjében több százan kísérték el utolsó útjára. A családon, a barátokon és a falubelieken kívül más településekről is érkeztek a temetésre, amin Kontárt Károly, a Belügyminisztérium államtitkára is részt vett. A szertartás ideje alatt a környéken a szokásosnál jóval több rendőr figyelt a biztonságra, így a fiút nyugalomban el tudták búcsúztatni.

A 21 éves fiatalember a múlt szerda hajnali lövöldözés egyik áldozata. Barátaival együtt autóval indult balatonudvardi szállásukról szórakozni, amikor Alsóörsön rendőri igazoltatásba botlottak. Az intézkedés közben azonban a közelből tüzet nyitottak: az igazoltató rendőr - Gamauf János főtörzsőrmester - és a fiatal életüket vesztették. A történtektől nem messze találták meg feltehetően a támadó autóját és holttestét, öngyilkos lett.

A település polgármestere - aki maga is rokona az áldozatnak - korábban arról beszélt a Független Hírügynökségnek, hogy a fiú korábban évekig a település Ifjúsági Klubjának elnöke volt. Sokan ismerték a faluban, aktívan részt vett a közösségi életben.