A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezett egy kábítószer terjesztésével gyanúsított 39 éves férfit. A gyanúsítottat még augusztus 10-én kapták el a nyomozók Miskolcon, értékesítés közben.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta: a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói még augusztus 10-én a kora délutáni órákban figyeltek fel egy általuk jól ismert férfira, aki szemmel láthatóan várt valakit. Nem sokkal ezután egy autó gördült a megfigyelt férfi mellé. A nyomozók az autóban ülő két férfi mozdulataiból arra következtettek, hogy a járműben éppen kábítószer cserél gazdát. A gyanú beigazolódott, hiszen mindkét férfinél kábítószert találtak a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy a helyszínre autóval érkező vásárló már korábban is, több alkalommal vett drogot a 39 éves dílertől. A Miskolci Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben. A nyomozás jelenlegi szakaszában a vevő szabadlábon védekezhet, míg a drogdílert a rendőrség előterjesztésére a Miskolci Városi Bíróság augusztus 13-án előzetes letartóztatásba helyezte. (FH)