Robbanásban meghalt tegnap este Bukarestben három kisbaba, amikor tűz ütött ki a giuleşti-i szülészet intenzív osztályán, írja a manna.ro. További nyolc csecsemőt súlyos égési sebekkel szállítottak át a Grigore Alexandrescu kórházba, állapotukat stabilizálták. Riasztották az égési sérülésekkel foglalkozó orvosokat, a sebészeket és a plasztikai sebészeket, mivel a csecsemők testfelületének körülbelül 50 százaléka megégett.

A tüzet feltehetően egy klímaberendezés felrobbanása okozta a második emeleten, amelyhez improvizálták az elektromos áram kábelt. Az ügyészségi vizsgálatból kiszivárgott, hogy két szálat a vezetékből nem szigeteltek, ez idézhette elő a robbanást. A szülészetet azonnal körülvették a tűzoltók és a csendőrök, a kismamákat, az orvosokat és ápolókat az épület udvarára menekítették.

A helyszínre sietett Raed Arafat egészségügyi államtitkár is, aki arról biztosította a szülészetre beutalt kismamák aggódó rokonait, hogy a nőknek nem esett semmi bajuk. A robbanás pillanatában húsz kismama vajúdott éppen, őket a Filantropia kórházba szállították, közülük három azóta meg is szült. (FH)