Hét ember megsérült szombaton este a főváros IV. kerületében, amikor tűzijátékkal egybekötött rendezvényt tartottak a Főtéren - értesült a Független Hírügynökség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az információt megerősítve annyit tudott elmondani, hogy a tűzijáték után lehulló pernye és szikra okozott sérüléseket, senkinek sem lett azonban komoly baja. Az egyik szemtanú szerint "az emberek sikoltozni és futni kezdtek, mert olyan volt, mintha közöttük robbantak volna a petárdák és a rakéták."

A nézők közül azonban jópáran töltötték fel a YouTube-ra a helyszínen készített felvételeiket, amelyekből kiderül, hogy nem csak pernye és szikrák hullottak a tömegre, és nem csak "olyan volt, mintha", de valóban csapódott be rakéta a tömegbe, ami az emberek közt robbant fel.

Az újpesti Főtéren szombaton este tartottak augusztus 20-i rendezvényt, a műsor egy szabadtéri előadással kezdődött. Vass Ilona, az egyik résztvevő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ők a téren lévő templom mögött álltak a műsor alatt, a tűzijáték előtt azonban egy polgárőr feliratú pólóban valaki odament hozzájuk és az épület elé terelte őket. Azt mondta, hogy onnan sokkal jobban lehet majd látni a látványosságot.

Az emberek nagy része ezért át is sétált a tér másik oldalára, mire elkezdődött a tűzijáték. Vass Ilona azt mondta, hogy a látvány valóban szép volt, a rakéták látszólag a fejük felett durrantak szét. Egy idő után azonban olyan volt, mintha a petárdák a tömegben robbannának, az emberek sikítozni és futni kezdtek. Komolyabb sérülést nem látott, egyik ismerősének azonban a haja megpörzsölődött egy kis részen. Nagyon félelmetes volt - fogalmazott. Ezután az embereket már ismét átterelték a másik oldalra, a tűzijáték azonban nem állt le, még percekig folytatódott.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendezvény alatt heten sérültek meg könnyebben a lehulló pernye és a szikrák miatt. A kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen, azaz nincs gyanúsítottja a történteknek.