Három nap alatt több mint 11 ezer sebességtúllépést regisztráltak a telepített és mobil traffipaxok az elmúlt héten Magyarországon is végrehajtott uniós közlekedésbiztonsági ellenőrzés-sorozatban. A 2010. harmincnegyedik hetére a sebességtúllépések ellenőrzésére tervezett TISPOL (Európai Közlekedési Rendőrségek Együttműködése) akció eredményeit hétfőn tette közzé az Országos Rendőr-főkapitányság

Az ország egészét érintő TISPOL ellenőrzésben augusztus 24-től 26-ig 1530 rendőr vett részt. A rendőri ellenőrzések helyszínén három nap alatt 11.227 sebességtúllépést regisztráltak a mobil és a telepített sebességellenőrző berendezések.Más közlekedési szabályszegések miatt 1597 alkalommal kellett intézkedniük az ellenőrzésben részt vevő rendőröknek. Ezen jogsértések közül valamivel több mint ezer esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 548 esetben szabálysértési feljelentést tettek, illetve közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Magyarországon átlagosan minden negyedik közúti közlekedési baleset gyorshajtás miatt történik. A megfelelő sebesség alkalmazásával életek százait lehet megmenteni, ezért - a közlekedők biztonságát legfontosabbnak tartva - a rendőrség a továbbiakban is mindent megtesz a mások életét, testi épségét veszélyeztető sofőrök kiszűrésére - közölte az ORFK.(FH)