A malajziai hatóságok letartóztattak egy indonéz cselédet, aki azután jelentkezett állásinterjúra egy családnál, hogy keresték egy gondjaira bízott kisgyerek meggyilkolása miatt - közölte pénteken a malajziai rendőrség. A 25 éves nőt akár halálbüntetéssel is sújthatják, ha bűnösnek találják gyilkosság vádjában.

Az indonéziai Jáva szigetéről származó 25 éves cselédet egy 15 hónapos kisfiú halála miatt kereste a rendőrség, aki egy hete pénteken halt meg. Az orvostani vizsgálatok fojtogatás nyomait találták a gyerek nyakán, valamint olyan sérüléseket, amelyek arra utalnak, hogy a kisfiút megrugdosták, vagy megtaposták.

A gyerekre cselédként vigyázó indonéz nő még felhívta munkaadóját, és közölte vele, hogy a gyerek rosszul lett, és elvesztette eszméletét. A gyereket egy rokon vitte kórházba, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az eset után elmenekült cseléd ellen körözést adott ki a rendőrség, és a nő fényképét több helyi lap is lehozta. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy egy másik malajziai családnál keressen munkát, Kuala Lumpur egyik elővárosában. A szökésben lévő nő azt állította a cselédet kereső üzletembernek, hogy előző munkaadója rosszul bánt vele, ezért keres új helyet. A férfi azonban felismerte a nőt az újságokban látott fényképről, és rendőröket hívott, akik a helyszínen elfogták a gyilkosság miatt keresett cselédet.(FH)