Ellopták a Miskolci Spider Speciális Mentőcsoport több felszerelését. A tolvajok az utoljára a júniusi árvízkor használt eszközöket vitték el, amelyek között speciális búvárfelszerelés, búvárruhák, légzőautomaták, csónakmotorok, ipari alpinfelszerelések, mentőmellények voltak. A mentőcsoport munkája ezzel ellehetetlenült, a felszerelés nélkül a vízi mentésben nem tudnak részt venni. Feljelentést tettek a rendőrségen, az eszközöknek egyelőre nincs nyoma.

Azt, hogy a tolvajok hogyan jutottak be a zárt helyiségbe, még nem lehet tudni. Rengeteg eszköz eltűnt a Miskolci Spider Speciális Mentőcsoport kiképzőközpontjának raktárából.
Búvárfelszereléseket, mászóeszközöket. köteleket, mentőmellényeket loptak el, feltehetően többen, több fordulóval. A lopást az elmúlt napokban vették észre, de hogy pontosan mikor történt, nem tudják, mert a raktárat nem használják minden nap.

A júniusi árvíz idején minden nap dolgoztak a speciális mentők Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén. Az akkor használt eszközöket tárolták a raktárban. A felszerelések nélkül újabb árvíznél, nagyobb katasztrófánál nem tudnak segíteni. A kisebb mentéseknél, vízbefúlásoknál a saját felszereléseiket tudják majd használni, mondta pénteken Lehóczki László, a Miskolci Spider Speciális Mentőcsoport vezetője.

A mentőcsoport az elmúlt tíz évben több száz esetben segített, a világ különböző részein földrengéseknél, a legendás kutyával, Manccsal kutattak a romok között. Kizárólag az adózók 1 százalékos felajánlásából tartják fenn magukat, sokszor saját költségen utaznak a katasztrófák helyszínére. A speciális mentők feljelentést tettek a rendőrségen, a nyomozás egyelőre nem járt eredménnyel. A kárt több millió forintra becsülik.(FH)