48 órán belül elfogták a rendőrök a Budapesten megölt külföldi triatlonversenyző feltételezett gyilkosát. A férfit hétfő este fogták el, a Független Hírügynökség információi szerint a bűncselekmény helyszínének közelében, a VI. kerületi Nagymező utcában. A 33 éves budapesti férfi nem ismeretlen a rendőrök előtt, korábban már több személy elleni bűncselekményt elkövetett. A gyanúsított egyelőre tagad, ám elég bizonyíték van a rendőrök kezében. Kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Az ecuadori-új-zélandi, kettős állpolgárságú férfi alkalmi nőismerősével keveredett vitába az utcán. A veszekedésbe a nő ismerőse is bekapcsolódott. A 48 éves külföldit többször megszúrta, ezek közül az egyik a szívét érte, ez okozta a halálát. A nőt tanúként hallgatták ki az ügyben.

Mint ismert, a rendőrségre nem sokkal vasárnap hajnali két óra után érkezett a bejelentés, hogy a VI. kerületi Nagymező utcában egy vérző férfi fekszik a járdán. Mint kiderült, többször is megszúrták, életveszélyes állapotban került kórházba. Az életét azonban már nem tudták megmenteni. (FH)