Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szerdán azt a férfit, aki a gyanú szerint meggyilkolt egy külföldi triatlonost vasárnapra virradó éjszaka Budapesten. A végzés nem jogerős.

A rendőrségre nem sokkal vasárnap hajnali két óra után érkezett a bejelentés, hogy a VI. kerületi Nagymező utcában egy vérző férfi fekszik a járdán. Mint kiderült, többször is megszúrták, életveszélyes állapotban került kórházba. Az életét már nem tudták megmenteni. A gyilkossággal gyanúsított 33 éves férfit hétfőn a bűncselekmény helyszínének közelében, a VI. kerületi Nagymező utcában fogták el. Már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, korábban több, személy elleni bűncselekményt elkövetett.

A történtek hátterében a rendőrség szerint az áll, hogy az ecuadori-új-zélandi kettős állampolgárságú sportoló egy alkalmi nőismerősével vitába keveredett az utcán. A veszekedésbe a nő ismerőse is bekapcsolódott. Többször megszúrta a 48 éves férfit, ezek közül az egyik a szívét érte, ez okozta a halálát.

A Fővárosi Bíróság szerdai közleményében arról számol be, hogy a férfi nem rendelkezett sem bejelentett munkahellyel, sem megélhetést biztosító legális jövedelemmel. A nyomozati iratok szerint őrizetbe vétele előtt azt tervezte, hogy külföldre szökik. A Budai Központi Kerületi Bíróság a gyanúsítottat szerdán helyezte előzetes letartóztatásba, a végzés még nem jogerős. (FH)