Több mint 30 utas megsérült, de egyikük sem súlyosan, amikor összeütközött szerdán két helyi vonat a Belgium déli részén lévő Arlon városában. Pontos számok egyelőre nem ismeretesek. A Belga nevű hírügynökség jelentése szerint két sérültet kellett kórházba vonni, a többieket a helyszínen ellátták a kiérkező mentők.

A baleset az egyik állomás mellett történt, amikor a Luxemburgba tartó egyik szerelvénybe belerohant egy onnan érkező vonat, egyelőre ismeretlen okból. Valószínűleg azért nem történt katasztrófa, illetve nem siklott ki egyetlen vagon sem, mert a két szerelvény vezetői az előírásoknak megfelelően viszonylag kis sebességgel közlekedtek az állomásnál.

Ennek ellenére az ütközés nagy erejű volt. Az RTL-TVI tévécsatornának azt mondta az egyik utas, hogy minden és mindenki felborult a karambol következtében. Belgiumban több vonatbaleset történt az elmúlt időben, és ezek oka rendszerint az elöregedett vasúti infrastruktúra. A legsúlyosabb baleset februárban volt, amikor 18-an haltak meg Brüsszel egyik külvárosában két vonat ütközése következtében.(FH)