A szerdán őrizetbe vett hét sátoraljaújhelyi rendőr ellen is hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. Szeptember elején hét rendőrt már őrizetbe vettek a sátoraljaújhelyi kapitányságon hasonló bűncselekmény gyanújával. Az ügynek így összesen 14 gyanúsítottja van már.

A most őrizetbe vettek közül két rendőrnek közös megegyezéssel megszűnt a szolgálati viszonya. Az újabb gyanúsítottak esetében is házkutatásokat tartottak, kihallgatásuk jelenleg is zajlik. Az ügyészség kezdeményezi az újabb hét gyanúsított előzetes letartóztatását. A szeptember elején őrizetbe vett sátoraljaújhelyi rendőröket október elejéig már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
A gyanú szerint a gyanúsítottak idén májusban és júniusban egymással megállapodtak, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabály-szegések elnézéséért pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át így csúszópénzt, főleg külföldi teherautók vezetőitől. (FH)