Ütöttek-vertek, lopni küldtek, rabszolgaként dolgoztattak egy 35 éves és egy középkorú nőt Nyírbátorban fogva tartói. A rendőrök személyi szabadság megsértése miatt őrizetbe vették a két rabszolgatartót, egy 42 éves férfit és 37 éves élettársát. Mindketten büntetett előéletűek.

A rendőrségen az egyik fogvatartott, egy 35 éves nő tett feljelentést szerdán. A Nyírbátori Rendőrkapitányság nyomozást indított. A rendelkezésre álló adatok szerint a feljelentőt három éve, egy másik középkorú asszonyt másfél hónapja gyakorlatilag rabszolgaként tartott egy házaspár. Nappal dolgoztatták, éjszakára pedig egy kétszer két méter alapterületű, minden komfort nélküli melléképületbe zárták őket. Újságot kellett kihordaniuk, alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak annyit, hogy éppen csak ne haljanak éhen, rendszeresen verték, éjjel pedig még a dolgukat végezni sem engedték ki őket. Segélyüket az utolsó forintig elszedték, irataikat pedig maguknál tartották. A sértettek eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz.

Fogva tartóik állítólag annyira megfélemlítették őket, hogy szökni nem mertek. A fiatalabb asszonyt pár éve a gyanúsított férfi arra is rávetette, hogy eladja lakását. Úgy volt, hogy közösen vesznek majd új házat, de a pénzt magának tartotta meg a férfi. Végül a 35 éves nő összeszedte a bátorságát, bement a rendőrségre és feljelentette a párt.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése miatt őrizetbe vette a 42 éves férfit és 37 éves élettársát. A férfi ellen okirattal való visszaélés és csalás miatt is nyomoznak. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelenleg kábítószerrel visszaélés miatt folyik ellenük eljárás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat, a két fogva tartott nőt átmenetileg egy egészségügyi intézményben helyezték el. (FH)