Elsodort egy kislányt, majd elhajtott a helyszínről az a 17 éves szegedi fiatal hétfő délután, aki ellen végül a rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást- közölte a Független Hírügynökséggel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

A helyszíni szemle adatai szerint egy fiatalember Szegeden egy kijelölt gyalogos átkelőhelynél megállt, mivel neki jobb kéz felől három kislány állt a járdán. Amikor azonban a kilencéves kislány lelépett az úttestre, az autós is elindult, melynek következtében a visszapillantó tükörrel elsodorta a gyermeket és áthajtott a lábfején is. A fiatalember azonban nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A kislány szerencsére csak könnyebben sérült meg - részletezte Szenti Szabolcs.

A tanúk elmondása alapján a Szegedi Rendőrkapitányság azonosította a bűncselekmény gyanúsítottját, akit még az este folyamán előállítottak. Gyanúsítottkénti kihallgatása során a vallomástételt megtagadta.