Brutálisan meggyilkoltak egy magyar lányt Vancouverben

bry
2010.09.29. 10:32

Brutális támadás áldozata lett egy 15 éves magyar származású lány a kanadai Vancouverben. Szendrei Laurát még szombaton támadták meg Vancouver Mackie Parkjában, kórházba vitték, de vasárnap reggel belehalt sérüléseibe. A helyi média szerint a lány barátaival találkozott volna. Egy közkedvelt parkban támadták meg, amelyben két iskola is van.

A támadás helyszínét a helyi rendőrség lezárta, bizonyítékok után kutattak, de egyelőre nem találják a tetteseket. Azt nem tudni, hogy kifejezetten Laurát akarták-e megtámadni. Az egyik kanadai internetes híroldal úgy értesült, hogy baseball-ütővel verték agyon a tinédzsert, de ezt az információt sem erősítették meg a rendőrök.

Eközben a lány szülei próbálnak megbirkózni a tragédiával. Michael Szendrei az egyik hírportálnak csak annyit mondott, "vissza akarja kapni lányát". A parkban Laura ismerősei virágokat és üzeneteket helyeztek el a támadás helyszínén, sőt a Twitter és a Facebook nevű közösségi oldalakon, valamint a YouTube nevű videomegosztón is találni olyan üzeneteket, videofelvételeket, amelyeken a meggyilkolt magyar lányra emlékeznek iskolatársai.

A helyi rendőrség az esettel kapcsolatban egy 16-25 év körüli fiút keres, akit 15 perccel azelőtt láttak elmenni a parkból, hogy a súlyosan sérült lányra barátai rátaláltak. A fiú rövid galléros inget, homokszínű nadrágot viselt, fekete hátizsák volt rajta és éppen telefonált vagy sms-ezett. (FH)