Gyerekeket pofozott egy hittantanár Mosonszentmiklóson

2010.10.01. 18:29

Három gyereket megpofozott, egyiküket a fülénél és a hajánál fogva vezette ki az óráról egy hittantanár Mosonszentmiklóson. Az eset a helyi plébánián történt még kedden, ahol a hetedikes gyerekeknek a hittanórát tartották. Az egyik kamaszfiú édesanyja szerint felháborító, ami történt. A helyi plébános is sajnálja az esetet, szerinte a három fiúval már korábban voltak magatartásbeli gondok, a tanárnőnél most egyszerűen elszakadt a cérna.

A helyi plébánián folyt a hittanóra, amikor a tanárnő megpofozta a három gyereket, egyiküket pedig kivezette az óráról. Az egyik fiú anyja a Független Hírügynökségnek elmondta: fia sírva jött haza az iskolából és elpanaszolta, hogy a hittantanárnő pofonvágta, megtépte a haját, fülét, illetve a fülénél és a hajánál fogva kivezette az óráról. Az asszony azt mondta, azért is meglepődött, mert soha nem kapott semmiféle jelzést arról, hogy fia magaviseletével problémák vannak a hittanórán.

A helyi plébános szerint már többször előfordult, hogy neki kellett bemenni, hogy rendet tegyen a diákok között. Szerinte néhány fiú nem tud rendesen viselkedni az órákon. A tanárnőt szelíd és türelmes embernek ismeri. A plébános úgy tudja, azon az órán is többször próbálta fegyelmezni a gyerekeket, de hiába. Ezután szakadt el nála a cérna.

Winkler Zsolt plébános sajnálja a történteket, szerinte emberi gyengeségből következett be az eset. A plébános szerint a hittantanárnő is megbánta a testi fenyítést. Az érintett szülők a tervek szerint vasárnap a mise után találkoznak a hittantanárnővel és a plébánossal, hogy megbeszéljék a történteket. A jövő héttől pedig a tanárnő helyett a plébános tartja a hittanórákat az érintett csoportnak.(FH)