Befűszerezte fivére testrészeit az a fiatalember, akit a rendőrség a nagymányoki gyilkossággal gyanúsít. Miután feldarabolta bátyja tetemét - videóra vette azt, ami a testből maradt: a torzót. Elmondása szerint ezt azért tette, hogy vissza tudja nézni a történteket, amikor majd kitisztul a feje. Így akart szembesülni azzal, milyen szörnyűséget tett. Ezután állítása szerint véget akart vetni életének.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a rendőrségre
csütörtökön érkezett bejelentés, hogy Nagymányokon az egyik házban feltehetően bűncselekmény történt. A bejelentő a házban lakó egyik férfi ismerőse volt, aki a barátjának lakásán tett látogatáskor vérrel szennyezett helyiségeket látott a házban és valószínűnek tartotta, hogy gyilkosság történhetett. A rendőrség a fiatalabb testvért gyanúsítja, aki valószínűleg valamikor a bejelentést megelőző időben, az ágyban fekvő bátyját - feltehetően kábítószer hatása alatt - egy baltával fejbe vágta. Ezután feldarabolta a testet és a ház hátsó részénél, az épület alatt kialakított pincében rejtette el. Az orvos szakértő szerint a halál bekövetkezésének oka agyroncsolódás. Az is bebizonyosodott, hogy az áldozat valóban a gyilkosság gyanúsítottjának testvére.

A rendőrök a fiatalembert emberölés gyanújával őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A 19 éves gyanúsított és 30 éves testvére között hosszabb ideje megromlott a kapcsolat. Együtt laktak édesanyjukkal a nagymányoki házban, de az asszony éppen nem volt otthon, mert külföldön dolgozik

A rendőrség pénteken sajtótájékoztatót tartott az ügyről. Mint kiderült, a fiatalember befűszerezte fivére feldarabolt testrészeit, ehhez majorannát és pirospaprikát haszált. Azt egyelőre nem tudni, miért tette ezt, a nyomozóknak erről semmit sem mondott. Időközben fény derült arra is, hogy a gyilkos videóra vette a testből maradt torzót. Saját elmondása szerint erre azért volt szükség, hogy - már tiszta fejjel - vissza tudja nézni, milyen borzalmas dolgot tett. A fiatalember azt állítja, ezután meg akarta ölni magát.(FH)